8/08/2012

Fırında Makarna

Malzemeler:
1paketten az Makarna (fırın makarna veya normal makarna olabilir.)
1 su bardağı ufalanmış peynir
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Beşamel sos için:
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı margarin
3 su bardağı süt


Yapılışı:
Tencerede su kaynatılır içine bi çimdik tuz  1kaşık kadarda sıvı yağ konur.Kaynayan suyun içine makarnalar konur.Yumuşayıncaya kadar 8-10 dakika pişirin.Süzmeye bırakın.
Küçük bi tencereye margarini koyup eritin.(isterseniz farklı lezzet için tereyağıda koyabilirsiniz.)Eriyen yağa unu ilave edip tahta kaşıkla un sararana kadar kavurun.Daha sonra sütü ilave edin (Ben bu evrede blendır kullanıyorum unun topak topak kalmaması için) Karıştırarak pişirmeye devam edin.Sos koyulaşmaya başlayınca (muhallebi kıvamına gelince) kısık ateşte 1-2 dakika daha karıştırıp ateşten alın.
Fırını 200 dereceye ayarlayın.Bİr kapta makarna ve sosu karıştırın.isteğe göre tuz karabiber kırmızı biber ilave edebilirsiniz.Ufalanmış peynir karışıma ekleyin ve karıştırın.Karışımı fırın tepsisine veya borcama dökün.Üzerine kaşar rendesini serpiştirin.Bu sırada fırınınız ısınmış olacaktır.200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder