8/08/2012

Ispanaklı Pasta

Bu pastanın anıları çoktur bende ve her seferinde ilk yiyenlere fıstıklı diye yutturmuşumdur taki tabakları bitene kadar :) Sizde ıspanak sevmeyenlere bu şekilde yedirebilirsiniz..

Malzemeler:
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı ıspanak (haşlanıp püre haline getirilmiş)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
üzeri için; krem şanti ve süt

Yapılışı: Ispanakları suyla haşlıyoruz ve püre haline getiriyoruz.Bir kapta yumurtalar iyice çırpılır.İçine şeker ilave et ve tekrar çırp.püreyi ve yağı ekleyip karıştır.Toz malzemeleri birbiriyle karıştırıp sıvı karışıma ekle ve karıştır.180 derecede yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin.Pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol edebilirsiniz.Bu arada Krem şantiyi tarifine göre hazırlayın.


Kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra kenarlarını kesiyoruz.Kestiğimiz parçaları varsa rondoda yoksa elimizde ufalıyoruz.Şantiyi kekimizin üzerine sürüyoruz ve ufalanmış kek parçalarınıda üzerine serpiştiriyoruz.

Üzerine serpiştirdiğimiz kek kırıntılarıyla fıstıklı pasta diye kandırabilirsiniz sevdiklerinizi.Çünkü tadı anlaşılmıyor.

Birde çok tatlı oluyor diye ben içine şanti sürmüyorum siz isteğe göre sürebilirsiniz yada farklı bi vanilyalı krema uygulayabilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder