9/10/2012

Assassin's Creed





Merhaba.Bugün sizlerle bende bağımlılık yapan oyunu paylaşmak istedim.
Oyuna Sercan sayesinde başlayıp brodherhood'u bitirmek bir türlü nasip olmamıştı.(Bitirmemek elimizde olan bişey değil.Brotherhoodu kurup oynama sorunu çıktı sonradan ama dün Yunus'um onuda halletti :))
Neyse olay tarihlede alakalı olunca insanda biraz tarihe meraklıysa oyun görselleri ve oyun içi videolarıyla ilgi çekmeyi başarıyor.Ki ben bu kadar oyun bağımlısı olan biri değilken hatta bağımlı olanlara kızarken bu çıktı karşıma :) Evde bi süre dalga konusu olduk tabi ama olsun bence oyuna değer.Şimdide 3ü çıkacakmış.30 Ekim 2012de çıkarılması planlanan geliştirilmekte olan oyun.Çıkarsa Assassin Creed'in 5. büyük oyunu olacak ve Amerikan devrimini konu alacakmış.Sabırsızlıkla bekliyorum :) (Oyunun wikideki anlatımı aşağıdadır)
Assassin’s Creed (Türkçe: Suikastçi'nin İtikadı), Ubisoft tarafından geliştirilmiş tarihle iç içe, gizlilik ağırlıklı, üçüncü şahıs aksiyon-macera tarzı bir Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360 oyunudur. Oyun ilk kez Microsoft tarafından Project Assassin adı altında X ’05 sergisinde takdim edilmiştir. Oyunun hikayesi Üçüncü Haçlı Seferi döneminde, Haşhaşinler adıyla bilinen, Hasan Sabbah önderliğindeki tarihsel örgüt ileTapınak Şövalyeleri arasındaki mücadele üzerine kurgulanmıştır. Oyunu oynayan kişi aslında 21. yüzyılda yaşayan, bağlandığı "Animus" adlı makine sayesinde genetik kodlarını taşıdığı geçmişindeki atalarının yaşadıklarına şahit olan Desmond Miles'ı yönetmektedir. Makine sayesinde anılarını izlediğimiz suikastçi ise Altaïr Ibn-La'Ahad'dır.
(İstanbul'u anlatan bölümden kareler)

Bu makine sayesinde hikaye ilerledikçe, Tapınak Şövalyeleri ve Haşhaşinler arasında geçen ve "Cennetin Parçası" adıyla bilinen bir objeyi elde etmek için yaşanan mücadele ortaya çıkar. Olaylar 1191'de Kutsal Topraklar'daki Üçüncü Haçlı Seferi döneminde gerçekleşir. Oyun çoğunlukla olumlu yorumlar almış ve 2006 yılında E3'de birden fazla ödül kazanmıştır. Başka bir suikastçiyi konu alan Assassin's Creed 2, Kasım 2009'da yayınlanmıştır. Assassin's Creed 2'nin devamı niteliğinde olan Assassin's Creed: Brotherhood ise Kasım 2010'da, ardından 15 Aralık 2011'deAssassin's Creed: Revelations yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder