11/28/2012

Cevizli Kadayıf

Taa ne zamandan kadayıf sarması yapmıştım da kalan kadayıfla da cevizli kadayıf yapmıştım başka zaman yazmak üzere yazıyı bitirmiştim.Hatırladınız mı?
Hatırlamadıysanız buradan buyrun :)

Malzemeler
250 gr taze kadayıf
250 gr Ceviz içi
100 gr tereyağı
3 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
yarım limon

Yapılışı:
Bir tencerede su ve şekeri karıştırıp kaynatmaya başlayın ki Kadayıf pişene kadar ılınsın.
Bi tavada da yağımızı eritiyoruz. Bir yandanda kadayıflarımızı elimizle ayırıp ufaltıyoruz.Yağ eriyince kadayıfların üzerine döküp iyice karıştırıyor kadayıfa yediriyoruz.fırın tepsimize kadayıfın yarısını yerleştiriyoruz. üzerine ceviz içini serpiştirip kalan kadayıfımızı en üste yayıyoruz ve iyice bastırıyoruz.Bastırmamızın sebebi cevizlerle kadayısların birbirine yapışmasını sağlamak.
200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.(Yaklaşık 20 dakika kadar.)
Fırından çıkarınca isterseniz dilimleyin isterseniz soğuduktan sonra dilimleyin.
Kadayıf sıcak şerbet soğuk olarak şerbeti dökün.ve Suyunu çekmesi için bir köşede dinlendirin..
Üzerine fıstık yada ceviz koyarak servis yapabilirsiniz..

Afiyet olsun efendim.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder